Elf feitjes over FC Utrecht - PEC Zwolle

17 februari 2017

Vooruitblikken op de wedstrijd van morgen (zaterdag) aan de hand van statistieken.

PEC Zwolle-thuis. Dat is in het recente verleden bepaald geen garantie voor succes gebleken voor FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen 1 van de laatste 4 Eredivisiethuispartijen tegen de Zwollenaren.

Dit seizoen lukte het FC Utrecht al wel om de Blauwvingers te kloppen. Dat was in de KNVB Beker. In Zwolle werd het 1-2 voor de Utrechters, die in competitieverband deze jaargang gelijkspeelden tegen de blauw-witten in Overijssel.

Goed; een gelijkspel dus in het eerdere competitietreffen dit seizoen. Het gebeurde pas 1 keer, en dat was in 1987/1988, dat allebei de ontmoetingen tussen FC Utrecht en PEC Zwolle eindigden in een gelijkspel.

PEC Zwolle is in vorm. Alleen de teams uit de Traditionele Top Drie wonnen meer Eredivisiewedstrijden in 2017 dan de Zwollenaren.

Het team van Ron Jans haalde 9 punten uit 5 partijen in 2017. Voor de winterstop haalden de Blauwvingers 14 punten uit 17 duels.  

In de laatste 10 onderlinge ontmoetingen – thuis én uit – hield FC Utrecht tegen PEC Zwolle 1 keer de nul.

Van de laatste 8 thuispartijen in de Eredivisie verloor FC Utrecht er 1. Dat was tegen Ajax.

In de laatste 16 Eredivisieduels die FC Utrecht speelde, werd er 3 keer verloren. Dat was van Ajax (2 keer) en PSV (1 keer).

Alleen de teams uit de Traditionele Top Drie kregen dit seizoen minder schoten op doel tegen dan FC Utrecht.

FC Utrecht hield dit seizoen 8 keer de nul. Alleen PSV (11), Ajax (12) en Feyenoord (13 keer) deden dat vaker.

Andreas Ludwig is geschorst. De Utrechters Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée staan op scherp. Dat geldt ook voor Zwollenaar Dirk Marcellis.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

Digital partner

tres