Doorstart vrouwenvoetbal

6 april 2011

Het vrouwenvoetbal in Utrecht krijgt een vervolg. De stichting Vrouwenvoetbal Utrecht wil met de licentie van FC Utrecht doorgaan.

Het vrouwenvoetbal in Utrecht krijgt een vervolg, zo is woensdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. De Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht wil onder de naam FC Utrecht doorgaan in de Eredivisie Vrouwen. Op initiatief van onder andere Paul Verweel en Bert van der Roest is de doorstart onderzocht. Het voorstel wordt deze week ter goedkeuring aangeboden aan de KNVB.

De stichting Vrouwenvoetbal Utrecht wil met de licentie van FC Utrecht volgend seizoen weer meedoen in de competitie. Er ligt inmiddels een sluitende begroting. Het hele plan van de stichting richt zich, naast het presteren van het Eredivisieteam, op scouten en opleiden van regionale talenten en het promoten van het meisjes- en vrouwenvoetbal. FC Utrecht, SV Saestum, sponsoren, de speelsters en begeleiders van het huidige vrouwenelftal ondersteunen het plan. De gemeente Utrecht en de gemeente Zeist zijn ook enthousiast.

FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop maakte tijdens de persconferentie duidelijk dat FC Utrecht gestopt is met vrouwenvoetbal, omdat het fundament onder de vrouwencompetitie niet goed is. Hij sprak verhalen tegen dat de club geen geld meer heeft voor het vrouwenvoetbal. “Vandaar ook dat we meewerken aan de doorstart, maar wel in een rol op de achtergrond.” Jan Willem van Dop neemt namens FC Utrecht zitting in het bestuur van de stichting.

Vrouwenelftal FC Utrecht is Utrechtse sportploeg van het jaar 2010
Op dezelfde avond van de bekendmaking van de doorstart van het vrouwenvoetbal in Utrecht zijn de FC Utrecht-vrouwen uitgeroepen tot Utrechtse sportploeg van het jaar 2010. Tijdens het sportgala in de Stadsschouwburg Utrecht werd de winnaar bekend gemaakt. De vrouwen van FC Utrecht hebben gewonnen onder meer op basis van het winnen van het toernooi om de KNVB Beker. FC Utrecht won vorig seizoen de bekerfinale met 3-0 van Ter Leede. FC Utrecht was genomineerd samen met het dameshockeyteam van sv Kampong en het jongens waterpoloteam (onder 17) van UZSC.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres