De Jong: 'Krijgen de doelpunten te makkelijk tegen'

15 april 2018

Trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht over de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord.

FC Utrecht moest buigen voor Feyenoord vanmiddag (zondag). In De Kuip werd het 3-1 voor de Rotterdammers. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Jean-Paul de Jong.

“Ik denk dat vandaag FC Utrecht goed uit de startblokken kwam”, vertelde De Jong in de riante Rotterdamse perszaal. “We maakten het Feyenoord moeilijk in de opbouw en zetten goed hoog druk. Het lukte ons om een aantal keer gevaarlijk te zijn vanuit de balverovering, maar dat leverde niet echt grote kansen op.”

Feyenoord sloeg al na zes minuten spelen toe. “Des te rottiger dat je op een 1-0 achterstand komt via een inworp”, aldus De Jong. “We krijgen de doelpunten de laatste tijd te makkelijk tegen. Vandaag ook. We gaven ze te makkelijk weg. Zo was het weer het zelfde liedje. Onze defensieve zekerheid, het blokken van schoten, het duelleren in de box: daar zullen we met elkaar aan moeten werken.”

“Op basis van het veldspel ben ik zeer en zeer tevreden”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters. “Na de 1-0 voelde je de 1-1 aankomen. Na de rust hadden we een heel goede fase om op 2-2 te komen, maar die hebben we niet verzilverd. Feyenoord kwam op 3-1 en won en daarmee feliciteer ik ze.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres