Beloftenploeg naar de Lichtstad

7 december 2018

Jong FC Utrecht speelt vanavond tegen FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat het team van trainer/coach Robin Pronk afgelopen maandag met 1-1 gelijkspeelde tegen koploper FC Den Bosch nemen de Utrechtse talenten het vandaag opnieuw op tegen een Brabantse voetbalploeg: FC Eindhoven. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. 

De laatste uitwedstrijd voor Jong FC Utrecht was die in Volendam. Lang leek het erop dat beide ploegen de punten zouden verdelen. Door doelpunten van Robin Schouten en Anthony Berenstein wonnen de Volendammers echter met 2-0. “Deze wedstrijd kan wel in het rijtje van wedstrijden waarvan het eindresultaat niet nodig was. Dat is het rijtje met NEC, Roda JC en Oss bijvoorbeeld”, zei Pronk over het treffen met de Volendammers. “Allemaal een beetje vergelijkbaar.”

Koploper
Afgelopen maandag namen de Domstedelingen het op tegen de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie, FC Den Bosch. Karaktervol, taai en zo nu en dan met een portie branie. Jong FC Utrecht speelt tegen de Bosschenaren een prima pot en heeft weliswaar respect voor de koploper, maar absoluut geen ontzag. De jongelingen uit de Domstad maakten een sportieve vuist tegen de gelouterde Bosschenaren. Na twintig minuten schoot Sylla Sow de voorzet van Jonas Arweiler binnen: 1-0. Een kwartier voor het einde zorgde Rauno Sappinen ervoor dat de einduitslag op het scorebord kwam te staan: 1-1. 

Weerzien met David Nascimento
De Eindhovenaren zijn momenteel terug te vinden op de vijftiende positie in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders, onder leiding van voormalig FC Utrecht-speler David Nascimento, speelden in de vorige speelronde in Friesland tegen SC Cambuur. Daar werd een knappe 1-3 overwinning behaald. Met 4 doelpunten is Branco van der Boomen topscorer van de Eindhovense voetbalploeg. De aanvoerder miste door een blessure de wedstrijd tegen SC Cambuur, maar zal vanavond vermoedelijk weer terugkeren in het elftal van FC Eindhoven. 

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Eindhoven - Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Niet van de partij in het Jan Louwers Stadion, maar wel benieuwd naar hoe de beloftenploeg uit Utrecht het vergaat tegen FC Eindhoven? FC Utrecht doet vanuit Eindhoven live verslag via Twitter. Flitsen van de wedstrijd passeren ook de revue in het schakelprogramma dat wordt uitgezonden op het open kanaal van FOX.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres