Advocaat: 'PEC maakte gebruik van onze angst'

3 februari 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat van FC Utrecht blikt terug op het duel met PEC Zwolle.

Na een 1-3 voorsprong verloor FC Utrecht vanmiddag (zondag) in Overijssel met 4-3 van PEC Zwolle. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in het MAC3PARK Stadion en schreef mee met de nabeschouwing van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Als ik met deze analyse een beetje chauvinistisch begin, dan denk ik dat we de wedstrijd redelijk onder controle hadden”, begon Advocaat in een op z’n zachtst gezegd behoorlijk volle persruimte in Zwolle. “We wisten van het opportunistische spel van PEC Zwolle. Van daaruit kregen ze niet echt veel kansen.”

“Wij scoorden op de goede momenten”, vervolgde de oefenmeester. “Na de 1-3 van Jean-Christophe Bahebeck (een kwartier voor tijd, red.) denk je: dit is gespeeld.”

Maar dat bleek anders te zijn. “Daarna gebeurden er allerlei dingen. Fouten die niet gemaakt mogen worden op dit niveau. Vervolgens zag je hoe PEC Zwolle, opportunistisch, gebruik maakte van de angst in ons elftal. Ik vind dat PEC Zwolle een compliment verdient, voor het feit dat ze van 1-3 naar 4-3 komen. Dat ze dat konden doen, dat verwijt ik vooral mijn eigen elftal.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres