Verlies FC Utrecht O17

2 december 2018

O17 laat punt in allerlaatste minuut glippen.

Trainer Rudy Jansen was op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg tegen de leeftijdsgenoten van AZ O17: "Verschrikkelijk dom en onnodig, concludeerde hij nadat O17 vlak voor tijd op 2-2 was gekomen, maar dat punt in blessuretijd alsnog weggaf. De tegenstander heeft meer kansen gehad dan wij, laat dat duidelijk zijn, maar de individuele fouten die wij maken voorafgaand aan alle doelpunten van de tegenstander, dat mag gewoon op dit niveau niet". Al na één minuut spelen ging het fout bij de Utrechters, dat slap aan deze ontmoeting begon. Middenvelder Yuya Ikeshita leed dom balverlies en Utrecht stond met 0-1 achter. Niet veel later ging ook verdediger Nathan Holder in de fout, maar keeper Ahmed Azmi behoedde zijn ploeg voor een hogere achterstand. FC Utrecht was inmiddels 'wakker' geworden en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg een overwicht en na een half uur spelen schoot Ibrahim El Kadiri de gelijkmaker binnen.

Na rust ging de ploeg door en leek op rozen te zitten, toen Özcan Yasar doorbrak, maar door AZ verdediger Misha Engel onreglementair werd tegengehouden, met een rode kaart voor de laatste als gevolg. Zowel Oussama Alou als spits Fabio Hendriksen verzuimden daarna O17 op voorsprong te zetten. Maar in plaats daarvan draaide de wedstrijd na een half uur volledig om. Aanvoerder Jens Guiting verloor onnodig de bal door deze te ver voor zich uit te spelen, waarna Nathan Holder ten koste van een tweede gele kaart deze fout wilde herstellen. Naast de rode kaart werd tot overmaat van ramp de vrije trap gepromoveerd tot doelpunt en een voorsprong voor AZ. Utrecht was daarna volledig van slag en AZ kreeg diverse kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Keeper Azmi voorkwam dat met een aantal fraaie reddingen en hield zijn ploeg zodoende nog in de wedstrijd. Trainer Jansen haalde met Sam Tel een verdediger eruit en bracht aanvaller Juruël Bernadina binnen de lijnen teneinde nog een resultaat af te dwingen. En dat had drie minuten voor tijd effect: Bernadina schoof een voorzet van Fabio Hendriksen binnen. Toch ging het daarna alsnog mis voor de Utrechters. Om een wedstrijd over de streep te trekken moet je eenvoudig spelen en geen risico meer nemen. Toch ging Oussama Alou in de fout op het middenveld door de bal simpel te verspelen en omdat daarna Jens Guiting zijn tegenstander gemakkelijk bij zich weg liet draaien,  ging AZ er toch nog met de overwinning vandoor. 

Een zure nederlaag voor de ploeg dus, dat de punten meer dan kon gebruiken in de jacht naar een plaats in de kampioenscompetitie. Gelukkig heeft de ploeg dat nog wel in eigen hand, er volgen nog twee uit-wedstrijden tegen respectievelijk Excelsior en Heerenveen. Als Utrecht de slordigheden zoals vandaag achterwege laat, dan moet dat tot een goed resultaat in deze wedstrijden kunnen leiden.

Scoreverloop:
"01 0-1  Yusuaf Barasi
"28 1-1  Ibrahim El Kadiri
"65 1-2  Jorn Berkhout
"77 2-2  Juruël Bernadina
"80 2-3  Ricuenio Kewal

Opstelling FC Utrecht O17:  Ahmed Azmi, Valentijn Beck, Nathan Holder, Jens Guiting, Sam Tel ("70 Juruël Bernadina), Jaden Airewele, Ibrahim El Kadiri, Yuya Ikeshita, Fabio Hendriksen, Oussama Alou, Özcan Yasar.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres