RTO

RTO staat voor RAC Talenten Opleiding. Gedurende het gehele seizoen worden diverse jeugdspelers getraind en getest door diverse trainers met als doel het formeren van een FC Utrecht O9 en een O10-jeugdteam voor het volgende seizoen.

De jeugdspelers die deelnemen aan de RTO-trainingen zijn afkomstig uit de omgeving Utrecht. FC Utrecht zoekt in een straal van om en nabij dertig kilometer naar Utrechts talent. Vanuit de RAC- scouting wordt gedurende het jaar een aantal selectietrainingen georganiseerd, waarna een geselecteerde groep doorgaat. Tijdens deze trainingen worden de jeugdspelers onderworpen aan alle facetten van het voetbalspel. De aandacht wordt met name gevestigd op techniektraining en partijspelletjes.

FC  Utrecht wil met de RTO-trainingen de instroom van jongere jeugd eerder laten plaatsvinden dan dat dit in het verleden het geval is geweest. Het RTO-traject zorgt er voor dat talenten uit de eigen regio bij FC Utrecht een kans krijgen.

De selectietrainingen zorgen voor een ‘win-win-win’-situatie. De jeugdspelers krijgen training van onze goed gekwalificeerde jeugdtrainers en blijven verder trainen en voetballen bij hun eigen amateurclub. Jeugdtrainers van aangesloten clubs komen bij de RTO-trainingen kijken om ideeën op te doen. En, FC Utrecht weet zich verzekerd van de beste talenten uit de regio. FC Utrecht wil hiermee binding creëren voor de eventuele toekomstige jeugdspeler en zijn ouders, gebaseerd op drie elementen: Plezier, Persoonlijkheid en Professionaliteit. 

De opleiding start ieder jaar in september en loopt het hele seizoen door en wordt gecoördineerd door Nathan Wiener.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres