Puntendeling bij FC Utrecht O17

27 januari 2019

Wisselvallig O17 laat punten liggen.

Ondanks de winterse week ervoor, was deze zaterdag het kunstgrasveld op Zoudenbalch door de snelle dooi prima bespeelbaar en nam O17 het op tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De Eindhovenaren kwamen met een wat jongere ploeg dan de tegenstander waarvan Utrecht eerder met 3-1 verloor. Allebei de ploegen hadden na twee wedstrijden nog geen punten behaald. De drie punten lagen daarom ook voor 't oprapen. Utrecht liet echter na die punten naar zich toe te trekken, deed zichzelf ernstig tekort en moest na afloop zich tevreden stellen met een punt. Jansen was dan ook niet te spreken over de prestatie van zijn pupillen: "Ondanks dat we de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren, geven we door geknoei in de defensie de 1-0 voorsprong uit handen. Ik moet daarbij gelijk ook zeggen, dat we voorin te weinig creëerden, we niet de discipline hadden om de afspraken over de veldbezetting na te komen en sommige spelers vergaten dat je het samen moet doen. Dat zal volgende week uit bij Ajax anders moeten, willen we daar een goed resultaat behalen. Iedereen moet dan ook maar bij zichzelf te rade gaan wat hij beter moet en kan doen. Vandaag hebben we elkaar in de steek gelaten, uitzonderingen daargelaten natuurlijk".
Na een gelijkopgaande eerste tien minuten, nam Utrecht het heft in deze wedstrijd in handen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, want voorin werden niet de goede keuzes gemaakt om daartoe te komen. Vlak voor rust kwam O17 wel op een verdiende voorsprong: Özcan Yasar zag zijn mooie afstandsschot in de bovenhoek verdwijnen. Trainer Rudy Jansen moest in de pauze wat puntjes op de bekende "i" zetten, maar zag geen reden om zich zorgen te maken. Toch kwamen de Utrechters niet goed uit de kleedkamer. PSV was feller en kwam al snel op gelijke hoogte. Onder druk speelde Valentijn Beck terug op keeper Ahmed Azmi, die in plaats van de bal weg te schieten centrale verdediger Rick Meissen inspeelde. Meissen verzuimde ook de bal volgens het oude 'weg is weg' principe weg te werken en verspeelde de bal aan PSV middenvelder Mylian Jimenez, die het cadeautje dankbaar uitpakte: 1-1. Utrecht was weer wakker en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Dat deed men echter zonder enig overleg, zonder een goede veldbezetting en ook het inbrengen van spits Fabio Hendriksen ten koste van de teleurstellende Ibrahim El Kadiri, bracht geen soelaas, ondanks dat Hendriksen een aantal ballen goed wist door te koppen. In de stand kwam dan ook geen verandering meer. 

Scoreverloop:
"39  1-0  Özcan Yasar
"42  1-1  Mylian Jimenez

Opstelling FC Utrecht O17:  Ahmed Azmi, Yuya Ikeshita, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck, Kiet Scholten ("76 Julian van Maarschalkerweerd), Ibrahim El Kadiri ("66 Fabio Hendriksen), Jaden Airewele, Juruël Bernadina, Oussama Alou, Özcan Yasar.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres