Oefennederlaag FC Utrecht O14

26 januari 2019

O14 oefent niet zoals het hoort.

Met negen spelers die wat vaker in actie komen op zaterdag aangevuld met Adam en de jarige Jesse werd er afgetrapt op de Toekomst tegen Ajax. Een aantal spelers trainde in de zaal met de onder 15 of keek vanuit de dug out toe.

In een te eenzijdige eerste helft noteerde Ajax drie goals en werd FC Utrecht niet gevaarlijk genoeg. Teveel naar achteren lopen door de achterhoede en te weinig overzicht en initiatief in de opbouw betekende dat de spelers elkaar niet in hun kracht konden zetten. Iets wat de mannen wel kunnen.

In de rust was het aandachtsnivo hoog wat resulteerde in een betere 2e helft. Nadat de 4-0 gescoord werd na een vrije trap (muur stond niet goed) noteerde Luka de 4-1 middels een prachtig genomen vrije trap. Nazjir had daarvoor al een grote kans gemist. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 6-1 wat een terechte afspiegeling bleek van de wedstrijd.

Een belangrijke les werd geleerd door de boys: doorzettingsvermogen en een onoverwinnelijke geest zijn basisingrediënten voor het spelen van een topwedstrijd. Dit in combinatie met het continu realiseren dat op het hoogste nivo leren en presteren betekent dat je zelf als individu op hoog tempo beslissingen dient te nemen en uit te voeren. Even rustig toekijken is er dan niet bij.

We gaan er hard mee aan de slag komende weken. Op naar weer beter, hoger, sneller en meer. Dat proces gaat zeker lukken.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres