Magere overwinning FC Utrecht O19

15 december 2018

O19 sluit eerste seizoenshelft in stijl af.

Als afsluiting van de 1e helft van de competitie trof FC Utrecht O19 Willem II O19. Deze ploeg zal ook na de winterstop een tegenstander zijn, in de 1e divisie hoog.

Afgemeten aan het aantal kansen vanmiddag had er na afloop een hogere uitslag op het scorebord moeten staan, op zijn minst 4-2 bijvoorbeeld. Maar in plaats daarvan bleef het bij een magere 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Met deze overwinning komt het puntentotaal op 15 en dat is onvoldoende. De ploeg eindigt hiermee op de 11e plaats, slechts 4 punten van nummer 8 NAC Breda O19.

Over de wedstrijd van vanmiddag kunnen we kort zijn. Het was een moeizaam verkregen overwinning. Utrecht had het al veel eerder kunnen (en moeten!) afmaken, maar liet Willem II keer op keer weer terug in de wedstrijd komen, overigens zonder dat de Tilburgers daarvan konden profiteren. 

"Ik ben kritisch op de ploeg en vind dat ik eisen mag stellen. Daar moeten spelers tegen kunnen. We hebben het tenslotte over een opleiding tot topsporter" aldus trainer Robert Wijnands. "Als je, zoals vanmiddag, slordig aan de bal bent en niet de juiste keuze maakt, dan krijg je wedstrijden zoals deze."

Het Utrechtse doelpunt kwam op naam van Dereck Darkwa, die in een duel met een Tilburgse verdediger de bal het laatste zetje gaf. Darkwa startte redelijk, maar haalde, net als de rest van de ploeg, uiteindelijk zijn niveau vanmiddag niet.

FC Utrecht O19 - Willem II O19 1-0
55. 1-0 Dereck Darkwa

FC Utrecht O19
Joey Houweling, Mark Pabai, Rick Meissen (78. Raymond Huizing), Reda Akmum, Djevencio van der Kust, Samir Ben Sallam, Yassine Tekfaoui (Yassin Nasser), Jayden Macnack, Dereck Darkwa, Giovanni de la Vega (86. Dino Janssen), Mehdi Lehaire (85. Amoros Nshimirimana).

Met het einde van de wedstrijd van vandaag start de winterstop voor FC Utrecht O19. Spelers en technische staf bedanken iedereen die de ploeg tot en met vandaag gevolgd en gesteund heeft en wenst iedereen een hele fijne Kerst en een voorspoedig en gezond 2019.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres