Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

Gyliano van Velzen tekent contract bij FC Utrecht

6 augustus 2013

FC Utrecht heeft de 19-jarige jeugdinternational Gyliano van Velzen voor drie seizoenen vastgelegd. Van Velzen trainde de voorbije weken al mee met zowel het eerste elftal als de beloftenploeg van FC Utrecht. Van Velzen sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

“Gyliano is een flankspeler die beschikt over een goede basistechniek en individuele actie”, typeert Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee de talentvolle voetballer. “Het talent dat hij bezit, gaan wij met onze trainers binnen onze huisstijl verder ontwikkelen. Het doel is om hem binnen afzienbare tijd klaar te stomen voor het eerste elftal. Hij start bij Jong FC Utrecht.”

Van Velzen, die drie jaar geleden de overstap maakte van de opleiding van Ajax naar die van Manchester United, is content met zijn kans bij FC Utrecht. “Ik kan met zekerheid zeggen dat ik blij ben dat ik een contract mag tekenen bij FC Utrecht”, zegt de aanvaller die vorig seizoen op huurbasis tot acht wedstrijden en één doelpunt kwam bij het Belgische Royal Antwerp FC. “Bij FC Utrecht voelde ik mij direct welkom. Toen de club liet blijken mij te willen contracteren, deed mij dat veel. Er spreekt vertrouwen uit dat ze mij halen als invulling en niet als opvulling. Het plan voor de toekomst spreekt mij aan. Ik heb er zin in.”

Het beleid dat FC Utrecht voert als het gaat om het selecteren van spelers in de hogere teams van de academie, is erop gericht om naast langdurig eigen opgeleide spelers ook talentvolle spelers aan te trekken in de laatste fase van hun opleiding. “Het gaat hier om spelers die we via onze scouting in beeld krijgen en die met specifieke training en gerichte begeleiding op het punt van doorbreken komen”, legt Lee uit. “Gyliano is zo’n speler. Op vroege leeftijd door Manchester United overgenomen van Ajax, die nog de laatste stappen moet en kan zetten. Wij zien in hem potentie en gaan met hem aan de slag. Dit is een talentvolle speler die in de toekomst van waarde kan zijn voor FC Utrecht. Het is aan Gyliano om dit waar te maken en deze kans te pakken."