Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

FC Utrecht versterkt zich met Steve de Ridder

1 augustus 2013

Kort voor het eerste speelweekend in de Eredivisie heeft FC Utrecht zich verzekerd van de diensten van aanvaller Steve de Ridder. De 26-jarige Belg wordt door FC Utrecht overgenomen van het Engelse Southampton. In Utrecht tekent De Ridder een contract voor drie seizoenen.

De Ridder is een bewuste versterking voor FC Utrecht, waar FC Utrecht al langer oog op had. Maar de club moest wachten tot het juiste moment. “Met Steve halen we een speler binnen die op verschillende posities uit de voeten kan”, zegt Hoofd Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff. “Zo is hij inzetbaar als bewegende tweede spits, maar kan hij ook vanaf de zijkant van het middenveld komen. Steve is een jongen met power en snelheid die zowel beschikt over voetbaltechnische kwaliteiten als over de juiste mentaliteit en spirit. Een meerwaarde voor FC Utrecht.”

Steve de Ridder stond al lange tijd op de radar van FC Utrecht. De Kruijff: “Wij wilden Steve een aantal jaar geleden al overnemen van De Graafschap, maar toen kwam het niet tot een transfer en vertrok hij naar Engeland. Sindsdien zijn wij hem blijven volgen en hebben wij zijn situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Nu was het moment daar om toe te slaan en hem naar FC Utrecht te halen.”

Ook De Ridder, die een goede band heeft met de kortgeleden door FC Utrecht aangetrokken Timothy Derijck, is content met zijn overstap naar Stadion Galgenwaard. “Ik kijk ernaar uit mijn rentree te maken in de Eredivisie”, zegt De Ridder die vorig seizoen niet alleen voor Southampton uitkwam, maar ook voor Bolton Wanderers. “FC Utrecht is een mooie club, met een fanatieke en passionele aanhang. De mensen hier lieten blijken mij heel graag naar de club te halen om de ploeg te versterken. Dat vertrouwen doet mij deugd. Ik hoop van grote waarde te kunnen zijn voor FC Utrecht. Hier ga ik mijn uiterste best voor doen”, aldus De Ridder.

Evenals het aantrekken van Timothy Derijck is de transfer van Steve de Ridder een zorgvuldige beslissing geweest. “Wij gaan niet over één nacht ijs als het gaat om het versterken van onze ploeg”, licht Algemeen Directeur Wilco van Schaik toe. “De keuze voor De Ridder is doordacht en weloverwogen. Een goede speler, die FC Utrecht beter maakt. Daarnaast is hij een speler met ruime ervaring en een karakter dat goed in onze ploeg past. Steve is een speler die voor onze club onder interessante voorwaarden overkomt. Wij waren al langer met hem bezig. Soms heeft het tijd nodig om de juiste speler te halen. We laten ons geen tijdsdruk opleggen. We willen immers voorkomen dat we in een situatie geraken waarin emotie, tijdsdruk en geen besef van de waarde van het geld van de club de boventoon voeren."

De komst van De Ridder naar FC Utrecht wordt door de club zelf gefinancierd. “Dit is de eerste speler die we sinds vele jaren weer zelf aankopen”, zegt Van Schaik hierover. “Dus, we hebben voor het eerst geen gebruik hoeven maken van investeringsfondsen. Ook dat is wederom een stap in de goede richting. We willen graag onze eigen broek ophouden. Met deze transfer laten we zien dat we op de goede weg van herstel zijn.”

Steve de Ridder is vrijdagochtend voor het eerst op het trainingsveld van FC Utrecht te bewonderen. De ochtendtraining begint om 10.30 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.