Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

De tegenstander: Heracles Almelo

22 maart 2012

Datum: Zondag 25 maart 2012

Wedstrijd: Heracles Almelo - FC Utrecht
Aftrap: 14:30 uur

Arbiter: Tom van Sichem

HERACLES ALMELO: De laatste vier Eredivisieduels gingen verloren voor Heracles Almelo. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor steeds met twee doelpunten verschil van VVV-Venlo (3-1), AZ (3-1), ADO Den Haag (0-2) en Vitesse (2-0). Cruciaal in de laatste nederlaag was de rode kaart van doelman Remko Pasveer. Ondanks de recente nederlagen denkt Bosz er niet aan om zijn speelstijl te veranderen. “Wij hebben met deze manier van spelen ook punten gehaald. Wij kunnen de tegenstander onze wil opleggen. Wij hebben onze manier van spelen en dat moeten we gewoon goed uitvoeren”, zei Bosz na afloop van de nederlaag tegen Vitesse op Eredivisie Live.
 
BLIK OP DE STAND: FC Utrecht en Heracles Almelo staan 13de en 12de met een gelijk aantal punten. Alleen het doelsaldo van de Heraclieden is één doelpunt beter. Bij een winstpartij doen beide clubs goede zaken en komen de play-offs die recht geven op een Europa League-plek weer in beeld.

BALANS: FC Utrecht wist van de zeven eerder ontmoetingen in Almelo slechts één maal te winnen. Dit was ook gelijk de eerste ontmoeting in augustus 1985. Het werd toen 2-3. Van de overige zes edities won Heracles vier maal en werd er dus twee maal gelijkgespeeld. Ook uit en thuis zijn de Almeloërs al zes Eredivisieduels ongeslagen tegen FC Utrecht.

TREFZEKER: Dit seizoen scoorden elf verschillende spelers namens de Heraclieden. Everton en Willy Overtoom scoorden tot nu toe zeven maal. Everton maakte in zijn loopbaan tot nu toe vier goals in de Eredivisie tegen FC Utrecht. De doelpuntenmaker van FC Utrecht van afgelopen weekend tegen FC Groningen scoorden allen al eens tegen Heracles. Cedric van der Gun en Edouard Duplan scoorden beiden twee keer en Alexander Gerndt wist ook al eens te scoren. Bij FC Utrecht is Jacob Mulenga clubstopscorer. De van een kruisbandblessure herstellende aanvaller scoorde zeven keer. Edouard Duplan staat op zes goals en kan bij een treffer gelijk komen met de Zambiaan.

EERDER DIT SEIZOEN: De ontmoeting in de eerste helft van de competitie eindigde met een puntendeling. Het werd 2-2 in Stadion Galgenwaard. Voor FC Utrecht scoorde Alexander Gerndt en Nana Asare. Kwame Quansah en Glynor Plet troffen doel voor de gasten.

VORIG SEIZOEN: Vorig seizoen won Heracles met 2-1. Willy Overtoom besliste toen zes minuten voor tijd het duel van de penaltystip. Alje Schut opende de score van het duel. Hij scoorde in eigen doel. Tim Cornelisse maakte de gelijkmaker.

AFWEZIGEN: Heracles Almelo moet het doen zonder het centrale verdedigingsduo. Antoine van der Linden en Ben Rienstra zijn beiden geschorst. Bij FC Utrecht is Nana Asare afwezig wegens een schorsing. Dave Bulthuis keert terug in het team na een schorsing te hebben uitgezeten.

WEERZIEN: Beide clubs hebben een ‘oude bekende’ in de gelederen. Jan Wuytens speelde 79 Eredivisieduels en vier seizoenen voor Heracles. Darl Douglas vertrok in 2004 naar FC Utrecht en speelde in drie seizoen 58 wedstrijden en scoorde vier keer voor Utrecht in de Eredivisie.