Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

Koeman tekent bij FC Utrecht

30 mei 2011

Erwin Koeman is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. Club en trainer zijn het afgelopen weekend een contract voor een jaar overeengekomen. De 49-jarige Koeman, die Ton du Chatinier opvolgt als trainer van FC Utrecht, is vanmiddag gepresenteerd. Jan Wouters blijft aan als assistent-trainer.

Volgens technisch directeur Foeke Booy beantwoordt Koeman precies aan de profielschets, die de leiding van FC Utrecht had gemaakt om de vacature van hoofdtrainer op te vullen. “Met Erwin hebben we gekozen voor een trainer die zelf langdurig in de top heeft gevoetbald en die nationale én internationale ervaring heeft, als speler en als trainer”, aldus Booy. “Hij is ook in staat om boven de spelersgroep te staan, als dat nodig is. En onze groep heeft dat nodig.”

Bij de keuze voor de nieuwe trainer heeft zwaar meegeteld, dat de nieuwe man goed moet kunnen samenwerken met de rest van de technische staf. “Daarom hebben we Jan Wouters, nadat Frans van Seumeren en ik gesprekken met Koeman hadden gevoerd, ook met Erwin laten praten. Mede daardoor zijn we ervan overtuigd, dat we een trainer hebben aangetrokken, die past bij FC Utrecht, bij de groep en bij de technische staf”, aldus de technisch directeur. “Ik ben er hartstikke blij mee, dat Erwin zijn trainersloopbaan bij ons vervolgt.”

Ook Erwin Koeman zelf vindt, dat hij bij FC Utrecht past. “FC Utrecht is een volksclub, er gebeurt altijd wat, maar het is ook een club met een goede organisatie, veel talent in de spelersgroep en met ambitie. Dat laatste is voor mij ook belangrijk”, aldus de nieuwe trainer. “Ik ben een no nonsens figuur, die zich helemaal kan vinden in de speelstijl en de visie van de club. Die wil ik graag helpen verder uit te dragen.” Aan de gesprekken met de clubleiding heeft Koeman naar eigen zeggen ‘een goed gevoel’ overgehouden. “Je merkt, dat je met echte clubmensen hebt te maken. Ze gaven me een positief gevoel en je moet ook op je gevoel kunnen afgaan, vind ik. In elk geval ben ik zeer gemotiveerd om bij FC Utrecht aan de slag te gaan.”

Erwin Koeman speelde tussen 1978 en 1998 bij achtereenvolgens FC Groningen, PSV, opnieuw Groningen, het Belgische KV Mechelen, wederom PSV en de laatste vier jaar van zijn actieve carrière voetbalde hij weer bij zijn eerste club, FC Groningen. Koeman is 34-voudig international en speelde onder meer in het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees kampioen werd. Na zijn voetballoopbaan was hij assistent-trainer bij PSV en hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord en het Hongaarse nationale team.
Fotogalerij

  • Veel belangstelling van de landelijke pers

    Veel belangstelling van de landelijke pers