Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

Australisch trio tekent contract

2 april 2010

Drie Australische talenten tekenden vrijdag een vijfjarig contract. “Het past in ons plaatje om te investeren in jonge spelers”, sprak voorzitter Jan Willem van Dop vrijdag tijdens de presentatie van het drietal. Technisch directeur Foeke Booy toonde zich verheugd met de nieuwe aanwinsten. “We zijn blij en trots dat het ons een keer gelukt is om de concurrentie voor te blijven. Er was heel veel interesse voor ze. Niet alleen van Nederlandse clubs, maar ook uit andere landen en dan vooral uit Engeland. We willen hun talenten bij ons verder ontwikkelen en met hen onze ambities verder vorm geven.”

De pas achttienjarige Tommy Oar maakte al deel uit van de nationale ploeg van Australië. De flankspeler werd vorig jaar de jongste doelpuntenmaker ooit in de Australische competitie met zijn winnende vrije trap in de wedstrijd tegen Wellington Phoenix. Hij beschikt tevens over een goede voorzet. Michael Zullo (21) kan zowel op de linksbackpositie als op de linksvoorpositie uit de voeten. Adam Sarota (21) is een creatieve aanvallende middenvelder.

De veelbelovende jonge spelers die alle drie over een Europees paspoort beschikken legden onlangs een geslaagde proefperiode af bij FC Utrecht. Daarnaast heeft de club verdere inlichtingen ingewonnen over het drietal bij kenners. Onder meer bij bondscoach Pim Verbeek en coach Frank Farina die ervaringen hebben met deze spelers. Booy wees ook op de typische en veelgeprezen topsportmentaliteit van Australiërs, die ook hun voorgangers al hebben getoond in het Nederlandse voetbal. Het drietal mag zich in de voorbereiding waarmaken en een plaats afdwingen, stelde Booy. “Het belangrijkste is dat ze gaan spelen”, zei hij.

Sarota toonde zich onder de indruk van de ontvangst en de club FC Utrecht. “Dit is een geweldige plaats om me verder te ontwikkelen.” Oar zei vereerd te zijn dat FC Utrecht hem heeft gecontracteerd. “Het is een club met een mooie toekomst en ik verheug me om daar deel van uit te gaan maken.” Zullo wees op zijn goede ervaringen met het grote aantal Nederlandse trainers dat in zijn land actief is. “Ik heb deze kans om naar Nederland te komen daarom met beide handen aangegrepen.”

Oar reist vrijdag meteen door naar Argentinië voor een wedstrijd met Australië onder 21 jaar. Hij verdiende enige weken terug ook al zijn eerste 'cap' voor het Australische nationale team waarvoor ook Zullo al twee keer uitkwam. De competitie in Australië is al drie weken afgelopen. Over drie weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin de drie ook weer aansluiten bij hun huidige club. In de zomer melden zij zich voor de voorbereiding begint in Utrecht. Als ze deel uitmaken van de WK-selectie zal dat uiteraard wat later zijn.