RKC

2 - 2

fc-utrecht-logo

FC Utrecht houdt punt over aan duel in Waalwijk

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitpartij van vanmiddag (zondag) tegen RKC Waalwijk. Tot twee keer toe namen de Brabanders de leiding en maakten de Utrechters gelijk. Can Bozdogan en Sam Lammers verzorgden de doelpuntenproductie van de Utrechtse FC: 2-2.

Liveblog laatst geupdate om:
28-04-2024 om 16.56

📈 Lammers vestigt record

16.55 uur

Aanvaller Sam Lammers scoorde namens FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. Het was al voor de zevende keer op rij dat de spits in een Eredivisieduel namens de Domstedelingen het net vond. En dat is een record.

Zou je een topscorersklassement in de Eredivisie maken met maart als startpunt, dan zou Lammers zelfs bovenaan staan:

Speler Club Aantal doelpunten
Sam Lammers FC Utrecht 8
Vangelis Pavlidis AZ 6
Kaj Sierhuis Fortuna Sittard 6
Luuk de Jong PSV 5
Jizz Hornkamp Heracles Almelo 5
Johan Bakayoko PSV 5
Arno Verschueren Sparta Rotterdam 5
Igor Paixião Feyenoord 5

📊 Statistieken

16.49 uur

RKC Waalwijk-uit: enkele statistieken die horen bij de match van vanmiddag.

📄 Karakteristieken

16.45 uur

De karakteristieken die horen bij editie 2023/2024 van RKC Waalwijk - FC Utrecht:

RKC Waalwijk - FC Utrecht 2-2 (1-0)
26 David Min 1-0
61 Can Bozdogan 1-1
66 Richonell Margaret 2-1
84 Sam Lammers 2-2

Gele kaart: Souffian El Karouani (FC Utrecht).

Toeschouwers: 6.734.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Dario Van den Buijs, Thierry Lutonda; Yassin Oukili, Godfried Roemeratoe, Chris Lokesa (65. Richonell Margaret), Mats Seuntjens (80. Denilho Cleonise); Reuven Niemeijer (87. Julian Lelieveld), David Min.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Mark van der Maarel (72. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn (54. Zidane Iqbal), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Can Bozdogan (72. Taylor Booth); Jens Toornstra, Sam Lammers, Isac Lidberg (46. Othmane Boussaid).

⚖️ Afgelopen

90

Het zit erop in Waalwijk. FC Utrecht kwam van 1-0 terug naar 1-1 en vervolgens van 2-1 tot 2-2, maar kon vervolgens de winnende niet meer maken.

🔃 Vervanging bij de Brabanders

87

Henk Fraser voert nog een wissel door in zijn RKC Waalwijk-team. Reuven Niemeijer maakt plaats voor Julian Lelieveld.

⚽️ 2-2!

84

Opnieuw maakt FC Utrecht gelijk!

Nu is het Sam Lammers die na een technisch hoogstandje, waarmee hij zichzelf een goede positie verschaft, uithaalt en scoort: 2-2!

🔃 Twee wissels

80

Nog eens twee vervangingen. 

Bij RKC Waalwijk komt Denilho Cleonise erin voor Mats Seuntjens. In het team van FC Utrecht lost Ole Romeny linksback Souffian El Karouani af.

🔃 Dubbele wissel

72

Daar is de rentree van Taylor Booth: voor het eerst sinds enkele maanden maakt de Amerikaan weer speelminuten. Hij komt erin voor Can Bozdogan. Ook Hidde ter Avest valt in. Hij neemt de plek van Mark van der Maarel over. 

⚽️ 2-1...

66

RKC Waalwijk neemt opnieuw de leiding.

Richonell Margaret, amper een minuut binnen de lijnen, komt vrij voor Vasilis Barkas te staan en passeert de sluitpost: 2-1.

🔃 Ook de thuisploeg wisselt

65

Een eerste vervanging nu ook in het team van RKC Waalwijk: Richonell Margaret lost Chris Lokesa af.

⚽️ 1-1!

61

Daar is de gelijkmaker!

FC Utrecht komt er over de linkerkant door. Othmane Boussaid zet de bal laag voor, perfect op maat voor Can Bozdogan. Hij schiet bekwaam binnen: 1-1!

🟨 El Karouani bestraft

59

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor FC Utrecht's Souffian El Karouani, die een veelbelovende aanval van RKC Waalwijk onderbreekt.

🧤 Barkas redt

58

Een schietkans voor Mats Seuntjens. De oud-speler van FC Utrecht ziet zijn inzet gekeerd worden door Vasilis Barkas.

💥 Opnieuw een scrimmage

56

RKC Waalwijk denkt op de rand van de zestien een vrije trap te krijgen, maar dat gebeurt niet. FC Utrecht countert er razendsnel uit en er ontstaat een scrimmage voor het doel van de Brabanders. De bal wil er weer niet in: corner.

🔃 Iqbal komt erin

54

Een noodgedwongen wissel bij FC Utrecht: Mike van der Hoorn kan niet verder. De verdediger wordt vervangen door Zidane Iqbal.

▶️ Tweede helft van start

46

De tweede helft is begonnen in Waalwijk, waar Ron Jans een wissel doorvoert in de ploeg van FC Utrecht: Othmane Boussaid lost Isac Lidberg af.

FC Utrecht speelt in de tweede helft in de richting van het uitverkochte uitvak.

⏸️ Rust

45

Het is rust in het Mandemakers Stadion, waar FC Utrecht vlak voor de break nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker krijgt. Can Bozdogan kopt vanuit kansrijke positie echter naast, en dus blijft het vooralsnog bij 1-0.

💥 Scrimmage

37

Een scrimmage voor het doel van RKC Waalwijk levert enkele schietkansen op voor FC Utrecht. Maar de bal wil er vooralsnog niet in voor de Domstedelingen.

⚽️ 1-0...

26

RKC Waalwijk neemt de leiding.

Na een hakballetje van Mats Seuntjens krijgt David Min de kans uit te halen. De spits van de Brabanders stuurt de bal de verre hoek in: 1-0.

👀 Aftasten

15

Spektakel blijft uit in de openingsfase van de wedstrijd. Het is vooralsnog aftasten, van beide kanten.

Sam Lammers heeft al wel een schot kunnen lossen. De bal was een eenvoudige prooi voor Etienne Vaessen.

▶️ Game on!

1

De bal rolt in een sfeervol Mandemakers Stadion. FC Utrecht speelt in de eerste helft richting de fanatieke aanhang van de geel-blauwen en voetbalt na de break dus naar het uitverkochte uitvak toe.

⏳ Aftrap komt in zicht

14.09 uur

De aftrap nadert, hier in Waalwijk. Terwijl steeds meer mensen hun plekkie hebben gevonden in het Mandemakers Stadion, bereiden beide ploegen zich voor op de wedstrijd. 

Enkele beelden van de warming-up:

👀 Men on a mission

13.51 uur

Daar zijn ze: de spelers en stafleden van FC Utrecht.

📋 De elf van RKC Waalwijk

13.21 uur

Trainer Henk Fraser van RKC Waalwijk heeft de volgende elf spelers een basisplaats toebedeeld voor het duel van vanmiddag: Etienne Vaessen; Dario Van den Buijs; Shawn Adewoye, Thierry Lutonda, Yassin Oukili, David Min, Chris Lokesa, Mats Seuntjens, Juriën Gaari, Godfried Roemeratoe, Reuven Niemeijer.

Seuntjens speelde in de eerste helft van dit seizoen nog voor FC Utrecht. Hij kwam namens de Domstedelingen in 16 officiële wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij 1 keer en bereidde hij 1 doelpunt voor.

🗞️ Team news

13.09 uur

Zie hier: de basiself van FC Utrecht voor de uitpartij tegen RKC Waalwijk. Ten opzichte van de vorige competitiematch twee wijzigingen in de startopstelling: Mike van der Hoorn is terug van een schorsing en ook Can Bozdogan is nu van de partij vanaf de aftrap. Het tweetal neemt de posities over van Zidane Iqbal en Victor Jensen.

Terug van weggeweest in de wedstrijdselectie van FC Utrecht: Taylor Booth. De Amerikaans international was voor het laatst van de partij op 18 februari en liep toen, in een uitpartij tegen FC Twente, een blessure op. Booth speelde dit seizoen tot nu toe mee in dertien Eredivisieduels en scoorde daarin vijf maal. Die treffers produceerde hij allemaal in Stadion Galgenwaard, respectievelijk tegen FC Volendam (4-2 zege, drie doelpunten) en Fortuna Sittard (4-0 winst, twee goals).

📸 Mandemakers Stadion

12.24 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zitten op dit moment in de spelersbus op weg naar het Mandemakers Stadion, waar de mediacrew van de Utrechters al is gearriveerd.

Een kijkje in het stadion:

📺 Match Preview

10.50 uur

"We weten allemaal waar we vandaan kwamen in het begin van het seizoen en als je nu in deze positie staat en je gaat voor Europees voetbal spelen, daar zijn we alleen maar blij mee en we hebben er ontzettend veel zin in natuurlijk", vertelt assistent-trainer Rob Penders - hij neemt bij het geven van de interviews de honneurs waar vanwege keelklachten bij Hoofdtrainer Ron Jans - in aanloop naar RKC Waalwijk-uit.

Alles over het duel met de voor lijfsbehoud knokkende Brabanders in de Match Preview: 

🏟️ Maximale support

10.14 uur

Dit seizoen meer regel dan uitzondering: een uitverkocht uitvak. Ook in het Mandemakers Stadion is er maximale support voor FC Utrecht.

De laatste jaren blijkt RKC Waalwijk-uit steeds iets meer in trek te zijn:

Seizoen Aantal x Awayday
2019/2020 406
2020/2021 corona
2021/2022 430
2022/2023 542
2023/2024 600

📺 Iqbal en Toornstra blikken vooruit

09.47 uur

Natuurlijk is er deze week in FC Utrecht TV ook volop aandacht voor RKC Waalwijk-uit. Zidane Iqbal en Jens Toornstra blikken vooruit op het duel in het Mandemakers Stadion:

🎂 Proficiat, Ruud!

08.54 uur

Voormalig FC Utrecht-spits Ruud Boymans is vandaag jarig. De goalgetter van weleer blaast 35 kaarsjes uit.

Boymans speelde 33 officiële wedstrijden namens de Utrechtse FC en scoorde daarin liefst 19 keer. Met FC Utrecht kwam Boymans nooit in actie tegen RKC Waalwijk. Namens VVV-Venlo speelde hij wel tegen de geel-blauwen. Op 2 mei 2010 maakte Boymans namens de Venlonaren de winnende treffer in het Mandemakers Stadion: 1-2.

Gefeliciteerd met je verjaardag, Ruud!

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Wedstrijd 31 van dit Eredivisieseizoen staat vandaag op het programma voor FC Utrecht. Op naar Waalwijk!